Ферми Сердика Микро Растения

Mикрорастенията представляват малки растения, които се намират в начална фаза на развитие и растеж. Точно в този момент те са най-богати на хранителни вещества, витамини и минерали. Въпреки малкия си размер, те представляват един мощен хранителен екстракт, често съдържащ по-високи нива на хранителни вещества от по-зрелите развити растения. Това ги прави добро допълнение към всяка диета.

 

Какво са микрорастенията?

  • Микрорастенията са млади растения с височина около 1–3 инча (2,5–7,5 см).
  • Те имат силен аромат и вкус, както и концентрирано съдържание на хранителни вещества и се предлагат в различни цветове и текстури.
  • Микрорастенията се считат за бебета растения, попадащи някъде между кълнове и млади растения в етапа си на развитие. Най-вкусни и полезни са, ако се оберат и консумират между седмия и десетия ден от своето развитие.
  • Микро растенията са по-подобни на бебета растения, тъй като техните стъбла и листа се считат за годни за консумация. Въпреки това, за разлика от младите растения, те са много по-малки по размер и могат да бъдат консумирани веднага след излизането на първите листенца.
  • Микрорастенията са много удобни за отглеждане, тъй като могат да се отглеждат на различни места, включително на открито, в оранжерии и дори на перваза на прозореца ви.
Ферми Сердика Микро Растения

Различни видове микрорастения

Микрорастенията могат да се отглеждат в много различни видове, като за производството им се използват специално селектирани за тази цел семена.

Най-популярните сортове, от които се произвеждат семена, са от следните семейства растения:

Семейство Brassicaceae: Карфиол, броколи, зеле, кресон, репички и рукола

Семейство Asteraceae: Маруля, ендивия, цикория и радикио

Семейство Apiaceae: Копър, морков, копър и целина

Семейство Амарилисови: Чесън, лук, праз

Семейство Amaranthaceae: Амарант, швейцарски манголд, киноа, цвекло и спанак

Семейство Cucurbitaceae: Пъпеш, краставица и тиква

Зърнени култури като ориз, овес, пшеница, царевица и ечемик, както и

бобови култури като нахут, фасул и леща.

Отглеждайте микро растения у дома

Само за няколко дни имате напълно готова супер храна подходяща за цялото семейство. Вземете си комплект за микро растения сега и се насладете на изключителните свойства на тези прекрасни растения

Разгледайте новите ни комплекти!