отглеждане на микрорастения

Всеки може да отглежда микрорастения в дома си

Локдаунът покрай пандемията накара повече хората да експериментират по различни начини. Дори и да нямате никакви градинарски умения и познания, ако следвате съветите ни отглеждането на микрорастения става много лесно и забавно. Пълни с хранителни вещества, микрорастенията бързо набират популярност. И нарастващият брой хора, загрижени за здравето си, които се опитват да отглеждат тези суперхрани в домовете си по време на пандемията, го доказва.

Въпреки че да отглеждаш растение у дома може да бъде предизвикателство, микрорастенията се нуждаят от много малко място за растеж. Те са малки растения в следващия етап на покълване, когато от семето се развият първите листа. „Ако имате перваз на прозореца или балкона, които получават по няколко часа слънчеви лъчи всеки ден, е добре да изберете това място“, казват експертите от Ферми Сердика.

„Тези суперхрани съдържат изобилие от витамин С, Е и антиоксиданти и са много по-хранителни от зрелите си версии. Те са идеални за добавяне върху салата или сандвич. Можете също така да гарнирате ястие със сноп от микрорастенията “, препоръчват нутриционистите на семейната ферма Сердика.

Другото им предимство, е че са много лесни за отглеждане, ако се спазват някои прости правила. Какво да имаме предвид?

  • Пръскайте вода ежедневно, за да поддържате влажна почвата, особено през първите два-три дни от етапа на покълване.
  • Микрорастенията имат най-добър вкус, когато са пресни, но могат да се съхраняват и в хладилник за няколко дни.
  • Нежните зеленчуци могат да се използват като хранителна гарнитура, добавени към смутита или като цветно допълване към салати или всякакви други ястия.
  • Използвайте семена, които не са третирани с химикали и са специално селектирани.
  • Доброто качество на почвата, която не съдържа химикали, гарантира, че микрорастенията ще растат добре.
  • Внимавайте да не ги преполеете.

Освен че са здрави, те са и лесни за отглеждане. Те не се нуждаят от много светлина и могат да се отглеждат за шест до осем дни. Така че няма необходимост от торене, пресаждане или подрязване. И по-важното е, че тези зеленчуци са напълно органични, тъй като бихте ги отглеждали без пестициди или торове. Семената като лен, броколи, репички и горчица отнемат само два до три дни, за да покълнат. “Подготовката на семената е първата стъпка в отглеждането на микрорастения. През първите 24 часа семената трябва да се поставят на по-тъмно място, преди да се преместят на светло място “, съветват от Ферми Сердика.

Въпрос на избор

Ферми Сердика ви предоставят един класически за отлгеждане метод, като нищо не може да се сравни с удоволствието от отглеждането на собствената си храна- за нас и нашите деца. Органичният комплект Отгледай сам: Микрорастения е идеален за всички възрасти и съдържа всичко необходимо, за да отгледате два от най-вкусните и полезни вида микрорастения- микрорепички и микроброколи. „Измийте добре семената; разстелете ги върху почвата; пръскайте вода два пъти на ден и покривайте с капак. Следвайте процеса от два до три дни, докато видите малки поници, които излизат “, казват от органичната ферма, като допълват:„ След това преместете растенията заедно с контейнера на по-светло място. Но не ги покривайте. След около седем дни е добре да ги оберете“. За най-добри резултати следвайте нашите точни инструкции за отглеждане на микрорастения, които ще намерите в своя Комплект Отгледай сам Микрорастения!

Отглеждайте микро растения у дома

Само за няколко дни имате напълно готова супер храна подходяща за цялото семейство. Вземете си комплект за микро растения сега и се насладете на изключителните свойства на тези прекрасни растения

Разгледайте новите ни комплекти!