Чудите се как да добавите микрорепичките, които сте отгледали с толкова любов към някое ястие? Микрорепичките имат невероятен вкус и вид и предлагат огромни ползи за здравето. Само шепа микрорепички съдържа над 210% от необходимите дневни стойности на витамини C, B,   цинк и магнезий.Микрорепичките имат уникален тръпчив, леко пикантен и интензивен вкус като така познатите ни репички. Освен това те са много красиви и ще направят всяко ястие звездата на трапезата. Ето няколко от любимите ни рецепти за микрорепички, които са подходящи за всеки сезон и повод:

Песто от микрорепички

 Пестото е един от прекрасните начини да консумираме микрорастения, тъй като то е изключително траен и използваем продукт за много рецепти. Можете да го добавите към любимата си паста или просто да го намажете на филия пълнозърнест хляб. А защо не да го ползвате като дресинг за салата? При всички случаи приготвянето на песто е лесно и забавно, а консумирането му е много полезно и вкусно! Ето и как да го приготвите:

Необходими продукти:

2 шепи микрорепички

1 шепа сирене Пармезан

1/3 чаша зехтин Екстра върджин

2-3 скилидки чесън

1 с.л. тахан от ядки (сусамов или орехов)

черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

За най-добра текстура използвайте кухненски робот или пасатор. В дълбока купа или голяма чаша сложете всички съставки и добавете микрорепичките без да ги режете предварително. Разбийте всичко заедно до хомогенна смес и прехвърлете в стъклен буркан. Съхранявайте в хладилника до две седмици.

Пролетна салата с микрорепички

 

Пролетната салата е чудесен източник на фибри и минерали, внася свежест и настроение в деня ни. В днешно време можем да се наслаждаваме на прекрасните свойства и вкус на тази салата през цялата година, така че е хубаво да я слагаме на масата си все по-често. Като предястие или гарнитура, тази комбинация е обичана и доказала полезните си качества за организма.

Необходими продукти (порция за 2 души):

1 шепа микрорепички

2 шепи зелена салата

1 шепа рукола

4-5 чери домата

половин лимон

2 с.л. зехтин

сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете внимателно зеленчуците. Накъсайте зелената салата, добавете микрорепичките без да ги режете, както и руколата. Разрежете на две половини доматите чери и овкусете с дресинг, приготвен от сока от лимона, зехтина, солта и пипера. Внимателно разбъркайте без да намачквате зелениите и поднесете в красива салатна купа.

Грилован сандвич с микрорепички, пушена сьомга и крема сирене

 

Грилованите сандвичи са любими на всички възрасти по всяко време на годината. Вкусни и полезни, те са бърз и удобен начин да получим необходимите полезни минерали и витамини. Много подходящ начин да накараме децата да се хранят здравословно и да похапват зеленчуци е именно добавянето на този сандвич към дневното им меню.

Необходими продукти:

1 питка (2 филии) пълнозърнест хляб или от любимия ви вид

50 гр. Нискомаслено крема сирене

1 шепа микрорепички

25гр. Пушена сьомга ( 1 слайс)

щипка черен пипер

Начин на приготвяне:

Намажете крема сиренето върху хляба/питката и поставете със сухата страна надолу върху грила. Изчакайте крема сиренето да се затопли 3-4 минути и да започне да се топи върху хляба, след което поставете слайса от пушената сьомга отгоре. Добавете черен пипер и отстранете от грила. Поръсете с микрорепичките върху филиите и ги слепете една върху друга (ако използвате питка, поставете микрорепичките вътре при останалата плънка). Сервирайте и косумирайте докато е топло!

Отглеждайте микро растения у дома

Само за няколко дни имате напълно готова супер храна подходяща за цялото семейство. Вземете си комплект за микро растения сега и се насладете на изключителните свойства на тези прекрасни растения

Разгледайте новите ни комплекти!