Микрорастенията са много, много здравословен продукт! Нежните млади поници съдържат повече витамини и важни за тялото ни елементи от вече зрелите им варианти. Всички вече сме чували за полезните им свойства за организма и за ползите от редовната им консумация, но има още една сфера, в която тези малки мини растения триумфират и тя е в козметичната индустрия.

Микрорастенията са идеално подходящи за грижа за всякакъв тип кожа – за нормална, изискваща само периодично тонизиране или за суха, изискваща животворна хидратация и приток на витамини. Много добре влияят и на мазната кожа на лицето, която много често е страдаща от обриви и запушени пори. Маските от микрорастения имат комплексен ефект, като същевременно отговарят на всички индивидуални изисквания, независимо дали става въпрос за премахване на петънца или изглаждане на бръчки. Приготвянето им е лесно и никак не е скъпо, а трансформацията става за броени дни. С нашия комплект „Отгледай сам микрорастения“ ще можете бързо и лесно да отгледате собствена реколта микрорастения у дома само за седмица ( разгледайте го от тук).

Каква е ползата от маските с микрорастения?

Домашните маски с микроброколи, които ще ти предложим, имат безброй полезни свойства за всякакъв тип кожа. Ето само малък пример от ползите на козметичните маски с микрорастения:

*Микрорастенията снабдяват клетките с витамини А и В, осигуряващи бързото заздравяване на акне и нормалното функциониране на мастните жлези.

*Те съдържат много витамин К, който е отговорен за красивия, равномерен тен на кожата без признаци на прекомерна пигментация. Помага и за справяне с подпухналостта.

*Те не позволяват на кожата да „изсъхне“, за което трябва да благодарите особено на калия и каротина. Доказано е, че микрорастенията хидратират кожата много по-добре и дълготрайно от повечето използвани в козметиката химикали.

*Те съдържат аскорбинова киселина, която укрепва кръвоносните съдове и значително удължава младостта на кожата.

* Те изглаждат повърхността на кожата, забавят свързаната с възрастта загуба на еластичност – органичните киселини и таниновите съединения са причините за това свойство на маските с микрорастения.

Приготвянето на домашна маска с микрорастения изисква предварителна подготовка на кожата преди процедурата, за да може най-ефикасно полезните вещества да навлязат в нея.

Почистване

Много е важно да поддържате здравето на кожата си като я поддържате чиста, така че преди да извършите каквито и да е процедури или да нанесете маска, трябва да измиете лицето си, както и да почистите порите от замърсяване. Благодарение на това здравословните активни вещества могат лесно да проникнат в епидермиса.

Предварителната подготовка включва отстраняване на козметика с помощта на специални средства, използване на гел и пяна за измиване.

За да почистите кожата по възможно най-добрия начин, преди да нанесете маската върху лицето, можете да използвате: парна баня, ексфолиация, мек сапун със скраб, мицеларна вода или горещи компреси.
Пилингът също е препочителна процедура за отстраняване на мъртвите клетки и замърсяванията , но трябва да се направи поне 60 минути преди нанасяне на маската, докато другите методи за почистване могат да се използват непосредствено преди процедурата. След като измиете лицето си и добре почистите кожата си, попийте лицето си с хартиена кърпа, за да премахнете излишната влага. Маската от микрорастения трябва да се нанася върху леко влажна, а не мокра кожа, в противен случай продуктът ще се разтече.

Домашни маски за лице с микроброколи

Домашните козметични средства на основата на микроброколите са най-ценени заради многобройните си животворни свойства върху кожата на лицето. Соковете от пониците на броколите перфектно потискат възпалението, повишават еластичността на кожата и дори изглаждат плитките бръчки. Маските предпазват кожата от лющене и изсушаване. Помагат при акне, насищат клетките на кожата с кислород и подобряват кръвообращението. Те са идеални за жени със суха кожа, с първи бръчки, както и с торбички и тъмни кръгове под очите. Но дори и за нормална кожа, използването на подобни маски ще окаже осезаем ефект на подобрение на цялостния й вид- кожата става по-млада, жизнена, мека и нежна.

Ето няколко рецепти за домашни маски за лице с микроброколи:

Омекотяваща и подмладяваща маска

Добавете нарязаните микроброколи в чаша вода и сварете. Охладете получения бульон и добавете мед, заквасена сметана или сметана и половин суров жълтък. Разбъркайте добре цялата смес. Маската се нанася и се държи 15 минути. Със салфетка се почиства и се изплаква с течаща вода. Количеството на компонентите е: 1 супена лъжица заквасена сметана (сметана), щипка микроброколи, една чаена лъжичка мед,половин суров жълтък.

Подхранваща маска за лице от микроброколи

Извара 1 супена лъжица
Мляко 1 супена лъжица
Микроброколи 1 щипка

Нарежете пониците на броколите, смесете с една супена лъжица извара. Добавете малко мляко към сместа, за да получите гъста, кремообразна маса. Разтрийте съставките до гладкост и след това нанесете върху кожата. Дръжте тази маска за предпочитане не повече от 20 минути, отстранете – с хладка вода.

Домашна маска за мазна кожа с микроброколи

Микроброколи 1 щипка
Кисело мляко или кефир 1 супена лъжица

Нарежете микроброколите и ги сложете в стъклена купа. Добавете 1 супена лъжица кефир, разбъркайте и нанесете върху чиста, за предпочитане почистена и подсушена кожа на лицето. Оставете за половин час, след което просто изплакнете с вода. Буквално от първия път ще откриете, че кожата е станала по-гладка и стегната, а ужасният мазен блясък почти се е изпарил. Повтаряйте процедурата веднъж седмично – и резултатът няма да отнеме много време!

Лесна тонизираща маска за нормална кожа

За тонизиране на нормална кожа вземете щедра щипка микроброколи и ги начукайте в хаванче заедно с половин авокадо. Комбинацията от тези две суперхрани ще достави на кожата на лицето ви бустерна доза витамини. След като се получи хомогенна смес, маската се нанася равномерно и се оставя на подейства за 45 минути до час. След като времето изтече, отстранете с влажна кърпа и се насладете на сияйния и свеж вид на кожата. Тя ще бъде по-мека и нежна от всякога!

Отглеждайте микро растения у дома

Само за няколко дни имате напълно готова супер храна подходяща за цялото семейство. Вземете си комплект за микро растения сега и се насладете на изключителните свойства на тези прекрасни растения

Разгледайте новите ни комплекти!