имунитет микрорастения

Повишете имунитета си с микрорастения!

Подобряване на имунитета: СЗО предполага, че балансираната диета, добрият сън и упражненията са ключов компонент за цялостното здраве и благополучие на човешкия организъм. Сега повече от всякога в грипния сезон и заедно с пандемията от COVID-19, трябва да намерим начини да засилим имунитета си. Силната имунна система е резултат от подходяща диета, богата на витамини, минерали и антиоксиданти. Един от начините е да се уверите, че ядете храна с високо съдържание на хранителни вещества, повишаващи имунитета , както и да можете да поемете активна роля в поддържането на вашето благополучие.

Микрорастенията: това е отличната диетична добавка, която може да помогне за предпазване от всякакъв тип вируси, дори и Covid-19. Жизненоважни хранителни вещества, т.е. витамини A, B, C, D и E и минерали като желязо, селен и цинк имат съществена роля в регулирането на имунната система. Например, витамин С предотвратява инфекцията и помага за възстановяване след инфекция. Витамин В6 е от съществено значение за образуването на червените кръвни клетки и за поддържането на лимфната система. По същия начин, дефицитът на селен се отразява негативно на клетките на имунната система по време на етапите му на растеж.

Приемът на тези хранителни вещества е много необходим за поддържане добро здраве. Това е от огромна необходимост все повече заради факта, че новият щам на корона вирус може да засегне повече хора с отслабен имунитет, в сравнение с тези със засилен такъв. Скоростта на възстановяване може да бъде по-бърза при здрав човек със силна имунна система. Яденето на естествени цветни зеленчуци и плодове е добър начин да се уверите в това, че тялото ви получава ключови хранителни вещества. Те могат да доведат до образуването на много здравословен микробиом на червата в резултат на силна имунна система, която може да помогне за по-бързото преодоляване на инфекцията.

Проучванията показват, че микрорастенията са по-богати на витамини, минерали и антиоксиданти в сравнение с техните зрели аналози, които лесно могат да пораснат за много кратък период от време у дома или дори в офиса. Малко количество микрорастения във вашата диета може да осигурява полезните вещества в сравнение със зрелите зеленчуци, което ги прави супер храни.

  • Нашите проучвания сочат, че микрорастенията на броколи и грах са заредени с бета каротин, който се превръща във витамин А и укрепва здравия имунитет и системата за справяне с токсини и чужди вещества.
  • Каротеноидите присъстват в изобилие в микрорастенията на броколите, които показват и най-висока концентрация на лутеин. Такива мастноразтворими антиоксиданти могат да защитят клетъчните мембрани чрез отстраняване на свободните радикали.
  • Микрорастенията от слънчоглед съдържат над 40 пъти повече витамин Е отколкото зрялото растение.
  • Микрорепичките имат повече фосфор, магнезий, калий, калций, силна витаминна концентрация на В9 и Омега 3 мастни киселини, отколкото зрялата репичка.
  • Добра концентрация на витамин С се намира в микросалатата, микроброколи и репички. Витамин С е много ефективен антиоксидант срещу инфекции от грипен тип. Той участва в много функции на тялото, включително в образуването на колаген, усвояването на желязото от имунната система, заздравяване на рани и поддържането на хрущяли, кости и зъби здрави.
  • Витамин B9/фолиева киселина е с най-високо съдържание в микрорастенията броколи и микробосилек. Всички витамини от група В помагат на тялото да преобразува храната (въглехидратите) в гориво (глюкоза), което се използва за производство на енергия.
  • Кръстоцветните (семейство зелеви) микрорастения са заредени с вторични метаболити вещества, напр. полифенолни съединения като глюкозинолати (съдържащи сяра), което е с противораково, противовъзпалително, антиоксидантно действие.
  • Цинкът е регистриран високо във микросалата, микрограх и микроброколи. Помага за подобряването на имунната система и за борба с нахлуващите бактерии и вируси.
  • Богатите диетични фибри присъстват в микрорастенията и подобряват апетита, храносмилането и намаляват стомашно-чревните проблеми.
  • Микрорастенията са висококачествена функционална прясна храна, която носи много здраве и насърчаване на ползите за тялото, дължащи се на богати жизненоважни фитонутриенти, също съдържат незначителни мазнини и нула холестерол.

Добавянето на прясно събрани микрорастения към ежедневната диета ще ви накара да се почувствате по-здрави, по-силни и по-енергични. В психологически аспект пандемията и вирусните периоди създават огромни количества безпокойство у хората по света, което може да има ужасни последици от гледна точка на психически стрес и психологически здравословни проблеми. Антиоксидантите и други хранителни вещества, присъстващи в микрорастенията, могат да имат а успокояващ и подобряващ ефект за облекчаване на тези състояния. В същото време, самото отглеждане на микрорастения у дома може да помогне за намаляване на психическия стрес и монотонното състояние на ума по време на студените дни. Едновременно с това нашите проучвания върху микрорастенията  ясно определят техните полезни свойства и съдържание на хранителни вещества като идеалната храна за добра здравна система и подобряване имунитета.

В заключение, микрорастенията може имат пряк ефект върху ограничаването на вирусите, както и  биха могли да помогнат косвено като защитят основните органи, поради техния висок антиоксидантен потенциал и да спомогнат за укрепване на имунната система и развиване на първична система за линейна защита срещу вируси. Освен това те са отличен антидепресант и спомагат за доброто настроение и справянето със стреса още от самото посаждане до последната хапка! 

Отглеждайте микро растения у дома

Само за няколко дни имате напълно готова супер храна подходяща за цялото семейство. Вземете си комплект за микро растения сега и се насладете на изключителните свойства на тези прекрасни растения

Разгледайте новите ни комплекти!