Сандвичите са много лесен и удобен вариант за хапване по всяко време.Те стават за закуска, за обяд, както и за хапване следобяд. Не е тайна, че дори в подходящия вариант могат да се превърнат и в стилна вечеря. Освен за по-малките, сандвичите са любима храна и за възрастните, защото са много хранителни, правят се набързо и са ужасно вкусни. Споделяме ти рецептите на 5 супер лесни веган сандвича с микрорастения, които ще задоволят и най-претенциозните кулинарни любители.

Студен веган сандвич с микрорепички и авокадо

Необходими продукти:

Питка от пълнозърнесто брашно
Зехтин-студено пресован около 5 мл.
Половин авокадо
Щипка микрорепички
5-6 резена краставица
Песто от спанак

Намазваме питката щедро с пестото от спанак, което приготвяме в чопър от спанак, зехтин, сол, пипер, шепа кашу. Добавяме и микрорастенията и останалите продукти.

Студен веган сандвич с микроброколи и нахут

Необходими продукти:

2 филии хляб по избор, ние ползваме със семена
3 лъжици варен нахут
2 лъжици песто от босилек
1 лъжица гуакамоле
Щедра щипка микроброколи

Смесваме нахута с гуакамолето и пестото от босилек. Добавяме сол, пипер и щипка пикантен червен пипер. Сглобяваме сандвича с микрорастенията.

Топъл веган сандвич с царевичен бургер и микрорепички

Необходими продукти:

Питка за бургер от пълнозърнесто брашно
Щипка микрорепички
1 царевичен бургер, запечен на сух тиган
Половин авокадо
Зехтин 5 мл.
2 резена домат
Кетчуп
Кисела краставичка нарязана на кръгчета

Приготвяме царевичен бургер от 1 чаша варена царевица, наситнен лук, черен пипер, кимион, и сол. Накълцваме всичко в чопъра, докато не стане хомогенна смес, след което добавяме шепа царевични зърна за текстура. Оформяме бургер и го запичаме на сух тиган за 3-4 минути от двете страни. След това сглобяваме бургера.

Топъл веган сандвич с микрорепички и гъби

Необходими продукти:

Царевичен хляб тип тортиля
50 гр гъби шийтаке или кафява печурка
Царевично олио за запържване на гъбите
2 щипки микрорепички
Няколко филийки чили чушка
Чери домат за украса

Запържваме гъбите с малко сол докато омекнат добре. Тортиля питката затопляме на сух тиган за по около 10 секунди от всяка страна или я загряваме в микровълнова фурна за 15 секунди на средна мощност, за да стане еластична. Загъваме в нея готовите гъби и микрорепичките, като добавяме чили по желание.

Топъл веган сандвич с грилован патладжан и микроброколи

Необходими продукти:

Половин патладжан
Щипка микроброколи
2 филии хляб от лимец
4 резена краставица
Скилидка чесън

Намазваме патладжана с настъргания чесън, олио, сол и пипер и го запичаме на грил, нарязан на филии. Препичаме две филии хляб от лимец. Сглобяваме сандвича с останалите продукти и гарнираме щедро с микроброколи.

Отглеждайте микро растения у дома

Само за няколко дни имате напълно готова супер храна подходяща за цялото семейство. Вземете си комплект за микро растения сега и се насладете на изключителните свойства на тези прекрасни растения

Разгледайте новите ни комплекти!