Съвсем скоро настъпи астрономическата есен- най-цветният и красив сезон. Освен много ярки и живи цветове в природата обаче, тя носи и захлаждане и е предвестник на промяната на климата към зимата. Този период на преход е много важен за правилното
подготвяне на организма за студените зимни дни. През есента трябва да се заредим с много полезни хранителни вещества и да засилим имунитета си, за да се чувстваме здрави и в добро настроение цяла зима.

Микрорастенията са световни шампиони по предоставяне на огромна доза витамини, минерали, както и всички полезни вещества, необходими на тялото и ума ни да са в топ форма. Когато се комбинират със сезонни продукти и се добавят към ежедневното меню, те стават отличен съюзник в изграждането на висок имунитет преди и по време на грипния период.Ето защо събрахме няколко фантастични и лесни рецепти, които съдържат най-добрата селекция от есенните продукти, както и свежи нови начини да използвате вашите микрорастения в любими ястия всеки ден.

Есенна имунизираща салата с райска ябълка, микрослънчоглед и микрорукола

Изненадваща, но печеливша комбинация! Сладката и мека нежност на райската ябълка върви изключително добре с пикантната рукола и микрорастенията на слънчогледа. Отличният на вкус на комбинираните продукти е само един добър бонус към полезните им свойства. Много силно засилва имунната система чрез набавянето на много витамини и полезни мазнини. Съставки за две порции:

Шепа c орехи

1 с.л. белени сурови слънчогледови семки

2 шепи бейби спанак

1 райска ябълка

5 с.л. c сушени боровинки

100 г сирене халуми

1 шепа микрослънчоглед

1 шепа микрорукола

Дресинг:

1 супена лъжица балсамов оцет или лимонов сок

1 супена лъжица зехтин

Сол + черен пипер на вкус

Упътвания:

Препечете орехите и слънчогледовите семки, докато покафенеят леко и се ароматизират. Изпечете филийките халуми на сух тиган или грил, докато се зачервят от всяка страна. Смесете дресинга. Нарежете райската ябълка наполовина и нарежете 2-3 големи резена, а след това останалите на парчета с размер на хапка. Сложете спанака в чиния и добавете смесените микрозеленчуци. След това наредете райската ябълка и халумито и поръсете слънчогледовите семки и сушените боровинки. Полейте дресинга непосредствено преди сервиране.

Тайландска супа от тиква с микрограх

Тази екзотична версия на класическата тиквена супа ще ви стопли в тези по-хладни нощи с приканваща сладост и същевременно ще даде кик-старт на имунната ви система. Добавете тази рецепта към ежеседмичното си меню и ще установите, че тя е хит сред цялото семейство по отношение на любим вкус и на полезни свойства. Съставки за две порции:

1 глава лук, нарязана на кубчета

2 скилидки чесън, наситнени

1 см копче пресен джинджифил, смлян

1 супена лъжица тайландска паста от червено къри

½ добре узряла тиква, без семките и кожата

1 ч.ч. зеленчуков бульон

½ чаена лъжичка сос срирача или чили (по избор)

Сол + черен пипер на вкус

1 кутия (400 мл) кокосово мляко

2 супени лъжици тиквени белени семки, препечени

1 голяма шепа микрограх

Упътвания:

Нарежете тиквата на парчета от 2 см. Поръсете със зехтин , сол и черен пипер и изпечете в загрята на 180°C фурна за 30 минути или докато омекнат. В голяма тенджера на среден огън задушете лука, докато стане прозрачен, след това добавете джинджифила и чесъна. Гответе още няколко минути. Добавете червената къри паста и бъркайте още минута. Добавете зеленчуковия бульон и оставете да заври, след което добавете тиквата и оставете да къкри за 15 минути Използвайте ръчен блендер, за да пасирате супата до гладкост. Добавете кокосово мляко, след това сос срирача, сол и черен пипер на вкус Гарнирайте с препечени тиквени семки и завършете с полезния микрограх- по щипка на порция.

Ароматни панделки от тиквички и батати с микробосилек

Нашият любим начин да ядем тези прекрасни сезонни зеленчуци! Не само е забавно да се ядат във формта на панделки, но простотата на съставките около него наистина позволява на тиквичката и на сладкия картоф- батат да запазят максимално полезните си качества и да ви доставят невероятна сила и здраве в много успешната комбинация с микробосилек. Съставки за две порции:

2 средни тиквички, много тънко нарязани по дължина ( става много лесно с белачка за
картофи)

1 сладък картоф, нарязан на лентички ( подобно на тиквичката)

100 г сирене тофу

½ чаша препечени бадеми

Сок от ½ лимон

Зехтин, сол, черен пипер

1 шепа микробосилек

Люти чушки за гарнитура (по желание)

Упътвания:

Запечете бадемите на 180 градуса за 5-7 минути или докато станат леко златисти. Оставете да изстине. Намажете филийките тиквичка и батат със зехтин и поставете всяка филийка в горещ тиган. Запечете на грил за минута от всяка страна, а за сладкия картоф-по 4-5 минути. Когато всички резени зеленчуци са готови, поръсете със сол, черен пипер и лимонов сок и сложете в чиния. Бадемите се нарязват на ситно и се поръсват върху тиквичките. Добавете натрошеното тофу, лют червен пипер (по избор) и микробосилека. Сервирайте с резенче лимон.

Отглеждайте микро растения у дома

Само за няколко дни имате напълно готова супер храна подходяща за цялото семейство. Вземете си комплект за микро растения сега и се насладете на изключителните свойства на тези прекрасни растения

Разгледайте новите ни комплекти!