Здравето на жените изисква повече специално внимание това от мъжете. Женското тяло се нуждае от различно хранене и някои допълнителни хранителни вещества, за да функционира правилно. Природата им е дала способността да дават нов живот и по тази причина те се нуждаят от определено подпомогнато хранене в диетата си. Специално трябва да се грижат за тяхното репродуктивно здраве. Здравето на майката също влияе пряко върху здравето на бъдещото й дете.
Последните проучвания показват, че микрорастенията са перфектната хранителна добавка към диетата на жените. Веществата, които се съдържат в тези малки поници, влияят изключително благоприятно върху здравето на жената във всички периоди и етапи на живота.

Пубертет

Когато започнат да навлизат в пубертета, много момичета изпитват неспирни промени в тялото и настроението си. Това се дължи на промяната на нивата на редица хормони през този период на съзряване на организма. Много често младите жени изпитват редица болки в коремната област, резки смени на настроението и зачестяване на депресивните и тревожните чувства и състояния. Психическият стрес от тези непознати преживявания е изключително силен и в повечето случаи е съпътстван и с физически такъв. Точно заради това е необходимо по време на пубертета на момичетата да се приемат определени витамини и минерали, които да регулират нивата на специфичните женски хормони в организма и по този начин те да преминат през този период възможно най-спокойно и здравословно.

Какво да правим?

Трябва да се приемат повече храни с витамини С, В и Е, както и високи количества цинк, магнезий, калий и бета-каротен. Тези вещества ще повлияят много добре върху растежа на клетките на тялото, ще спомогнат заздравяването на костната система и ще изградят силен имунитет към повечето настинки и вируси. Освен това минералите ще регулират много успешно нивата на серотонин- хормона на щастието и ще спомогнат за подобряване на общото психическо състояние на момичето. За всички тези проблеми много полезни ще бъдат микроброколите и микролюцерната. Добавянето на тези две микрорастения към дневното меню ще спомогне за облекчаването на всички симптоми и ще бъдат чувствително облекчени.

Детеродна възраст

Микрорастенията са невероятни съюзници с всяка жена в детеродна възраст. Техните хранителни вещества действат комплексно на женския организъм, като му влияят много благоприятно в редица аспекти.Високите нива на витамините от група С, В, Е и други спомагат за поддържане на имунната система винаги здрава. Това е от изключителна важност, тъй като само един здрав и неподатлив на зарази организъм може най-безпроблемно да забременее. От друга страна витамините В и Е, както и високите нива на калий и магнезий, които се намират в микрорастенията, благоприятстват появата и развитието на всякакви други инфекции в женското тяло, дават сила и красота на кожата и подобряват настроението и външния вид. Проучванията показват, че добавянето само на една шепа микрорастения към храната на ден води до огромни ползи за здравето на сърцето, на костната и нервната системи.

Какво да правим?

Добавете микрорепички и микроброколи към менюто си. Хапвайте по една щипка от всяко растение всеки ден и само след месец ще усетите, че се чувствате много по-здрави, млади, бодри и свежи. Микрорастенията действат като отлична хранителна добавка, тъй като са пълни с множество хранителни вещества като калий, калций, магнезий, фосфор, желязо, цинк и др. Набавянето на всички тези вещества от организма води до по-дълъг и пълноценен живот.

Менопауза

Менопаузата, заедно с пубертета, е един от най-важните периоди в живота на жената. Тялото и ума преминават през редица промени, нивата на хормоните в организма се променят, усещат се много различни и негативни симптоми като промени в теглото икръвното налягане, изпотявания, прескачане на сърцето, чувства на тревожност и депресии. Всички тези проблеми изискват специално внимание и вземането на определени лекарства и понякога хормони. Това невинаги може да бъде напълно безопасно, затова и все повече жени се обръщат към натуралните методи за облекчаване и справяне с тези симптоми на дискомфорт.

Какво да правим?

В този период е изключително важно приемането на много витамини, минерали, както и определени количества магнезий и фосфор, за да се подобри работата на сърдечната и нервната системи. Регулирането на нивата на хормоните се подобрява чрез редовния прием на селен и цинк, както и на някои антиоксиданти. Всички тези полезни вещества, а и много други, се съдържат в микрорастенията. Консумацията на микроброколи, микрорепички, микросалата и микрограх значително облекчава симптомите на менопаузата и подобрява здравето на жената в много аспекти и то значително. Просто добавете възможно най-много от тези видове микрорастения ежедневно към храната си за няколко месеца и ще усетите, че тревожността изчезва, сънят се подобрява, кръвното налягане и теглото се стабилизират.

Ето и още няколко примера за действието на микрорастенията за здравето на жената:

  • Микрорастенията на люцерната са богати на фито-хранителни вещества и протеини, които подобряват тъканите на гърдите.
  • Антиканцерогенните свойства на микрорастенията подпомагат клетките на жената през целия й живот и я предпазват от появата на често срещаните онкологични заболявания на репродуктивната система и на млечната жлеза.
  • Магнезият обикновено се намира във всички видове микрорастения във високи количества. Полезен е за здравето на сърцето и за регулиране на кръвното налягане.
  • Високите нива на антиоксиданти, които се съдържат в микрорепичките, укрепват имунната система на жените.
  • Микрорастенията действат като отлична хранителна добавка, тъй като са пълни с множество хранителни вещества като калий, калций, магнезий, фосфор, желязо, цинк и др.
  • Подпомагат бъдещите майки с необходимите минерали и витамини преди и по време на бременност.
  • Високите нива на калций в комбинация с редица минерали и витамини влияят отлично на косата, ноктите и костите на жената, като ги правят много силни и здрави
  • Високото съдържание на витамин Е в микрорастенията прави кожата сияйна, еластична и млада. Опитайте и някоя от нашите рецепти за маски за лице с микрорастения).
  • Консумацията на микрорастения повишава нивата на серотонин в кръвта, което прави жените по-спокойни и щастливи. Много полезни при ПМС и нервни състояния и тревожност по време на цикъл.
  • Микрорастенията благоприятстват добрия сън, а той е от най-висока важност за здравето и красотата на жената.

 Как можете да добавите микрорастения към вашата диета?

Микрорастенията са лесни задобавяне към вашата диета. Могат да се добавят към различни ястия, за да прибавят вкус, текстура и хранителна стойност. Могат да се използват както в сладки, така и в солени ястия. Прясно набраните микроидеи и предложения за рецепти в нашия блог!

Микрорастенията са силно хранителни и малко количество от тях е достатъчно, което ги прави чудесен избор за консумация. Те са малки, но могат да донесат големи хранителни стойности във вашата чиния. Започнете диетата си с микро<spanрастения още днес!

Ние от Ферми Сердика ви гарантираме, че с Комплект Отгледай Сам Микрорастения ще успеете много лесно и забавно да отгледате само за една седмица своите първи микрорастения в домашни условия и без никакъв опит!

Отглеждайте микро растения у дома

Само за няколко дни имате напълно готова супер храна подходяща за цялото семейство. Вземете си комплект за микро растения сега и се насладете на изключителните свойства на тези прекрасни растения

Разгледайте новите ни комплекти!